Σας ενημερώνουμε ότι η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ είναι και πάλι ενεργή, από σήμερα, 28/07/2021.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Πρόσκληση, το Μητρώο θα επικαιροποιείται/ τροποποιείται ανά έξι μήνες και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο. Υπάρχει και δυνατότητα έκτακτης επικαιροποίησης, εφόσον ο ΕΦΕΠΑΕ και η ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ το κρίνουν αναγκαίο λόγω συγκεκριμένων απαιτήσεων του διαχειριστικού έργου.

Η Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα παραμένει διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του εκάστοτε έτους με εξαίρεση το διάστημα 01/05 – 31/05 και 01/11 – 31/12.

Μόνο για το 2021 και λόγω έναρξης της εφαρμογής, οι Αιτήσεις Εγγραφής παρέμειναν ανοιχτές και τον Μάϊο.

 

Οι στόχοι της διαδικασίας είναι οι παρακάτω:

✓ Εμπλουτισμός με στόχο την αύξηση του αριθμού μελών του Μητρώου.

✓ Εμπλουτισμός με στόχο την αύξηση του βαθμού εξειδίκευσης του Μητρώου (προσθήκη νέων τομέων εξειδίκευσης αξιολογητών).

✓ Διαγραφές αξιολογητών λόγω ελλιπούς ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του ρόλου τους, π.χ. μη προσέλευση στην αξιολόγηση χωρίς σοβαρό λόγο, διαρκής άρνηση συμμετοχής, εγκατάλειψη αξιολογήσεων στο μέσον των εργασιών κλπ.

✓ Διαγραφές αξιολογητών λόγω ανεπαρκούς απόδοσης, επίδειξης αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς π.χ. συχνά και συστηματικά σφάλματα, παραβίαση κανόνων διαφάνειας, άγνοια οδηγού προγράμματος και συστήματος αξιολόγησης, άγνοια βασικών κανονισμών κλπ.

Η νέα προθεσμία υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής για το Μητρώο είναι η 31/10/2021.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 31/10 θα εξεταστούν εντός Νοεμβρίου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εντός Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ και των Εταίρων/Περιφερειακών μονάδων του, όπου και παραμένει. Το επικαιροποιημένο Μητρώο θα αντικαθιστά το προγενέστερο, με αναφορά στην ημερομηνία έγκρισης ώστε να γίνεται σαφές ότι αποτελεί την πλέον επικαιροποιημένη έκδοση.

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται υποχρεωτική διαδικασία ενημέρωσης των αιτούντων για τα αποτελέσματα, με πρωτοβουλία του ΕΦΕΠΑΕ ή των Εταίρων αυτού.

 

Πληροφορίες για το Μητρώο παρέχονται από τα σημεία πληροφόρησης, όπως παρατίθενται στο Παράρτημα III, καθώς και από τον ΕΦΕΠΑΕ (Σεβαστουπόλεως 113, τηλ 210-6985210, email: [email protected]).

gotopofpage
contactform

Θα ήθελα να ρωτήσω ...

Απόφαση 2ης τροποποίησης ένταξης πράξεων στη δράση “Ψηφιακό Βήμα” του ΕΠΑνΕΚΕνεργοποίηση της υποβολής Αιτήσεων Εγγραφής στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ Μετάβαση στο περιεχόμενο